inspreken audio

Foto: Pixabay

Doe het zelf voice-over

Creativity takes courage – Henri Matisse

Je wilt liever de voice-over zelf doen

Je hebt eindelijk de opzet van je documentaire gereed of je hebt de beelden bij de uitlegvideo prachtig weergegeven.
De finishing touch is dan de voice-over. Je besluit dit zelf te doen want je hebt er de stem voor, het is goedkoop en je hebt alles zelf in de hand. Kan je doen.

Twee tips

 Graag geef ik je twee tips mee:

  • Oefen je script, lees de tekst hardop en voel of de tekst ook makkelijk uit de mond te krijgen is. Heb je toch te veel tongbrekers pas je tekst dan aan. Een slecht script lezen is enorm tijdrovend en zorgt ervoor dat je meerdere takes moet maken tijdens de opname.
  • Als je de voice-over zelf doet, zorg dan dat je externe geluiden voorkomt. Dus geen wasmachine laten draaien, of wacht bijvoorbeeld even wanneer de hulpdiensten voorbij rijden. Het zal je opvallen hoeveel geluid er om je heen is als je in de basis een goede opname wilt maken.

Editen van de audio

Als je het script hebt opgenomen en je besluit de audio toch niet zelf te bewerken, weet dan dat je daarvoor bij mij terecht kan.
Het bewerken van de audio is een vak apart en is tijdrovend.

Toch een voice-over inhuren

De ruimte waar ik de voice-over opneem, is geschikt gemaakt om een audio zonder bijgeluiden te maken. Ook de microfoon die ik gebruik is uitermate geschikt  voor mijn werk als voice-over.

Je kan jezelf een hoop tijd en gedoe besparen door contact met mij te maken. Editen van geluidsbestanden of opname van een voice-over is een vak apart.

Beluister hier mijn stem.

Een voice-over nodig?

“Use My Voice if you want to Use A Voice”