Blog over voice-over- hoe ereik de top met voice over diana

Foto: Diaan

Hoe bereik je moeiteloos de top

How you start is important, but it is how you finish that counts – B.C. Forbes (bron)

Geweldig hoe die bergen, zo uit het niets, opdoemen

Autorijden vind ik heerlijk en een paar jaar geleden reed ik ook nog met mij BMW K75 over de snelwegen. Helaas heb ik nooit de rit naar Oostenrijk gemaakt op mijn o, zo fantastische Beamer, maar heb ik met de auto die imposante berglandschappen bereikt.

Maar o zo saai en het duurt maar! Je raast eerst de snelweg over, waar je rekening moet houden met wat voor je wielen zou kunnen komen, de verschillende voertuigen met verschillende snelheden. En niet te vergeten: het rijgedrag van allerlei bestuurders.
Je moet dus even doorzetten om er te komen als je in Nederland woont, maar dan, na enkele uren, héb je ook wat. Eigenlijk net zoals wanneer je een voice-over nodig hebt bij je video of animatie.

Bij een video hangt het ook vaak op dat laatste stukje…

Ik heb aardig wat stappen gezet in die bergen en ik realiseer mij dat deze toppen niet voor iedereen bereikbaar zijn, het kan zijn door de hoogte, of omdat je niet de juiste middelen ervoor hebt om die top te bereiken. Ook kan je aan conditie net te kort schieten om die laatste hoogte meters te maken.

Ik kan mij voorstellen dat het traject van het maken van een video of een animatie ook zo kan voelen. Het hele proces kan vlotjes verlopen en de verhaallijn wordt duidelijk. Maar het kost energie, inspanningen en vaak ook de nodige emoties of ergernissen. Bijvoorbeeld door de zware softwarepakketten kan je computer soms wat tegensputteren. Herken je dat?

Een getrainde stem kan net dát verschil maken

Wat er dan nog ontbreekt, is de voice-over die de emotie in het verhaal kan brengen met het tempo en ritme wat jij voor ogen hebt. En het liefste eentje met de juiste apparatuur die de stem tot zijn recht laat komen én zo ondersteunend werkt bij de beelden.
Kortom: je mist nog dát wat je nodig hebt om moeiteloos de eindstreep te halen.
Als voice over weet ik als geen ander hoe lastig dat laatste stukje kan zijn.

Met mij kan je die eindstreep makkelijk halen terwijl jezelf ook kan genieten van het landschap en wat je kan zien als je die top hebt behaald. Een voldaan gevoel met een prachtig uitzicht als resultaat van je (animatie)video – lijkt dat je wat?
Neem dan contact met mij op.

Een voice-over nodig?

“Use My Voice if you want to Use A Voice”