Animatie: pixabay

Een mooie animatie

Jij bent geweldig

Quote Je hoeft jezelf niet geweldig te vinden, maar je kunt wel iets geweldigs doen. (bron: OmDenken)

Echt, ik vind jou fantastisch! Vol bewondering kijk ik altijd naar jouw video’s, foto’s en tekeningen. Vooral de 3D animaties, die vragen meteen mijn aandacht. Dat je vanuit een plat vlak de beelden zo naar mij toe kan laten komen en ik volledig opga in je verhaal vind ik knap. Door jouw kleurgebruik en de soms heel aparte bewegingen die je in je video naar voren laat komen, blijf ik gefascineerd kijken. Maar je bent ook zo geweldig omdat jij precies die kanten van je klant naar boven weet te halen die gezien en verteld moeten worden. Jij verstaat je klant goed!

Animaties maken lijkt misschien makkelijk

Maar er komt aardig wat vakkennis bij kijken en je hebt de juiste tools nodig om zo’n video of animatie te produceren. Bij animaties zonder 3D, bijvoorbeeld de productielijn van een bedrijf, vind ik het ook zo goed hoe je een heldere verhaallijn laat zien. Duidelijk te volgen voor de kijker en die snapt meteen waarover de video gaat. Dat geldt ook voor de e-learnings, waarin op begrijpelijke en beeldende wijze het leerproces wordt ondersteund. Of EVA explainervideo’s die daarin heel goed zijn. Deze 2D animatie vind ik mooi en is heel prettig om naar te luisteren. Je mag echt trots zijn op dergelijke vaardigheden. En je benut ze ook nog eens heel goed.

Wat zijn mijn talenten?  

En of ik kon vertellen waar ik goed in ben, werd me onlangs gevraagd. Eigenlijk zou iemand anders dat voor me moeten optekenen. Maar het is eigenlijk wel goed als ik voor mezelf mijn talenten opschrijf. Toen ik nog in de zorg werkte, kreeg ik altijd te horen dat ik zo’n mooie stem heb. Na een min of meer noodgedwongen carrièreswitch begon mijn zoektocht. Hoe zou ik die gewaardeerde stem op een andere manier kunnen gaan inzetten? Jarenlang gebruikte ik mijn stemgeluid beroepsmatig door op de juiste manier, de juiste intonatie en volume mijn patiënten te woord te staan of uitleg te geven. Dus dát is mij niet vreemd. Niettemin had ik wél even flink wat moed en doorzettingsvermogen nodig om in een heel andere branche te stappen. Daarnaast is de techniek van voice-overs inspreken net even anders dan wanneer je oog in oog met een mens praat.

Doorleren? maar Natuurlijk!

Tijdens mijn zoektocht was het me al snel duidelijk dat ik mijn stem graag voor anderen wil gebruiken. Het liefste in de mediabranche, waarin de stem als ondersteuning wordt toegevoegd. Mijn leergierigheid dreef mij eerst naar een training, waarin ik leerde mijn stem op een gezonde manier te gebruiken. Daarna stuitte ik op een specifieke opleiding voor voice-overs in  de dop. Audiotechniek en bewerken van geluidsbestanden werden onderdeel van dit traject. En inmiddels heb ik deze kennis verder uitgediept. Een mens is nooit te oud om te leren, het is zelfs gezond om je brein van nieuwe input te voorzien. Maar eerlijk….dat ik weer opnieuw zou gaan studeren, had ik nooit gedacht.

Dus ja, ik ben ook een beetje geweldig! Met die bescheiden trots, opgedane vaardigheden en kennis en natuurlijk mijn mooie stem ben ik er voor jouw video, animatie, e-learning of luisterboek. Ga naar mijn website om die mooie stem te horen. Of neem meteen contact met me op, dan vertel ik je graag meer over de mogelijkheden.

Een voice-over nodig?

“Use My Voice if you want to Use A Voice”