Spanderwoud2019-2 UMV

Koerswijzigingen te plannen?

It takes courage to stand up and speak ; but it takes also courage to sit down and listen” – Winston Churchil (1874-1965)


Verandering niet altijd te plannen

Koers verandering

Als je denkt je leven volledig te kunnen plannen dan kan je bedrogen uitkomen.
Zo had ik bedacht tot aan mijn pensioen als acupuncturist werkzaam te zijn. Maar life events hebben daar drastisch verandering in gebracht. Ik ging er ook vanuit dat, wanneer ik in een ziekenhuis behandeld zou worden, ik altijd goed geholpen zou worden en er redelijk gezond weer uit zou komen. Helaas viel dát vies tegen. Door fouten, verkeerde bejegeningen en niet de menselijke maat aanhouden door de verpleging en anesthesie, verliet ik het ziekenhuis met een trauma om vervolgens niet meer als acupuncturist aan de slag te kunnen.

Nu alweer 2 jaar verder, heeft er geleidelijk aan verandering kunnen plaatsvinden. Eerst zoveel mogelijk herstellen en dan geleidelijk wennen aan het idee dat mijn mooie beroep, acupuncturist, door iets anders vervangen zal moeten worden. Want ja, nu al met pensioen gaan zat ook niet in mijn planning.

Op mijn pad kwam het stemmenwerk onder mijn aandacht . Taal intrigeert mij altijd al en vooral hoe het wordt gebruikt. Het uitspreken van de taal is ook een vaardigheid op zich. Ik besloot mij verder te verdiepen in het voice-over vak.

Met het afronden van de basis opleiding tot stemacteren, heb ik een frisse kijk op iets héél anders gekregen. Hiermee heb ik met veel plezier nieuwe vaardigheden opgedaan waar ik mee verder kan.
Stemwerk in de vorm van Voice-over en stemacteren. Voor mij een nieuw beroep, waarmee ik mijn stem wil gaan inzetten met het inspreken van teksten voor verschillende branches. Hierbij kan je denken aan: documentaires, instructie video’s, animaties, verhalen vertellen of een audiotour inspreken. Er zijn tal van mogelijkheden.

Een andere betekenis

Stemwerk krijgt voor mij echter ook steeds meer een andere betekenis: “mijn stem meer laten horen”. Maar hoe dan,
of in welke vorm? In de toekomst zal dat wel steeds duidelijker worden.

In ieder geval ben ik nu zo ver dat ik merk dat áls ik van mij laat horen, de omgeving altijd een reactie geeft.
Het houdt mij enerzijds in het heden én geeft mij materie om mee te werken, maar ik schiet er ook mee terug naar het verleden en dan geeft het mij stof tot nadenken.
Wat voor mij ook steeds belangrijker wordt, is om “mijn eigen innerlijke stem steeds beter te gaan horen”. Het heeft mij n.l gebracht dáár waar ik nu ben en ik ben niet ontevreden over het resultaat.

Kan jij mij inspireren en vertellen “Hoe laat jij je stem horen?”

Bevalt de tone of voice?

Vind je mijn stemgeluid prettig en kan je mijn tone of voice gebruiken voor jouw verhaal of project? Neem dan vrijblijvend contact met mij op om te bespreken wat je wensen zijn.

muziek: Serge Quadrado

Vind je mijn stemgeluid prettig en kan je mijn tone of voice gebruiken voor jouw verhaal of project?
 

Andere verhalen