Een beetje verder in het voice-over vak

“Soms is er niets meer nodig dan een schulp om in te kruipen, zodat je puur en alleen jezelf ontdekt”. Roel  Brakenhoff (2012)

De cocon uit

Audio techniek

Nu de wereld een beetje verder opengaat ontwikkel ik mij rustig verder in het voice-over vak. Iedereen kan langzaam weer uit zijn of haar cocon kruipen. Langzaam wurm ik mij eruit, want je kan daar niet eeuwig blijven zitten. Omdat ik mij steeds beter ga voelen borrelen de plannetjes weer op en wordt de motivatie groter. Die ontwikkeling moet ik helemaal zelf doen, hoe lastig helaas. Die cocon lonkt wél.
Ik kreeg ooit een kaart van een vriendin met een passende tekst die vaak nog bij mijn staat van zijn past. Het is afkomstig van “Seco” Tekst en beeld Roel Brakenhoff (2012):

"Soms is er niets meer nodig dan een schulp om in te kruipen, zodat je puur en alleen jezelf ontdekt”.

Nu is dat ontdekken van jezelf niet altijd een feestje, maar het geeft wel inzicht, kennis, groei en wijsheid.
Ook de tekst “De vlinder” vind ik heel toepasselijk. Hierin wordt voor mij pijnlijk duidelijk hoe belangrijk het is zélf uit die cocon te kruipen. Maar dat dit in je eigen tempo mag en zelfs in je eigen tempo moét. Het is uitermate belangrijk om al de worstelingen te doorleven en door te maken. Want alleen dan word je vrij en kan je krachtig voort. Ik kan je vertellen dat ik dit niet altijd geloof, maar diep in mijn hart weet ik dat het wel klopt.
Je kan de tekst van “De Vlinder” terug vinden op de site www.inspirerendeverhalen.nl

Rondkruipend in die cocon heb ik mij als voice-over verder verdiept in audio techniek. Als ik audio bestanden aanmaak, moet ik deze vaak ook zelf bewerken. Enige kennis hierover leek mij dan ook handig.
Zo heb ik onlangs mijn eigen stemdemo gemaakt. Hierin kan je horen hoe een luisterboek kan gaan klinken of wanneer ik een audio tour zou inspreken. Zelfs het onder de aandacht brengen van je bedrijf komt naar voren.
De tekst heb ik laten schrijven door Birgit Diepstraten-Goddijn van Tekstbureau Koning Bolo. Een enthousiaste dame die beeldend schrijft en voor mij een goed leesbare tekst heeft gemaakt. Met de nadruk op “leesbaar”. Sommige teksten die ik inmiddels heb gezien zijn soms niet echt best geschreven en daarom ook niet vloeiend hardop voor te lezen. Ook een kunst dus.
Birgit is ook bezig met het schrijven van een boek en ik ben benieuwd of deze ook zo prettig te lezen is en hoe deze gaat klinken als luisterboek. Ik kijk er naar uit om het voor haar te gaan inspreken.

Wil je een stukje van jouw boek als luisterboek om als promotie materiaal te gebruiken, of wil je jouw bedrijf via audio onder de aandacht brengen? Neem dan gerust contact met mij op.

Vind je mijn stemgeluid prettig en kan je mijn tone of voice gebruiken voor jouw verhaal of project?