Voiceover werk leuk

Voice-over werk leuk? Jazeker!

I’m just so happy, and I’m grateful for my fans. I just hope I keep doing work that they love.

Jennifer Aniston

Daarin werd ik weer bevestigd, wat is het werk als voice-over leuk.
Inmiddels ben ik alweer een poosje onderweg op mijn pad als voice-over. Tot op de dag van vandaag heb ik mij in het geheel niet verveeld. Zoals iedere zelfstandig ondernemer moet je er stevig mee bezig blijven om je werk draaiende te houden. Doorleren blijft een must en vernieuwen ook!

Het leuke is dat ik groei!

Ja dat zeg ik gewoon over mezelf! Eerlijk gezegd heb ik een heleboel oordelen in mijn brein als het gaat over zelfvertrouwen, het goed genoeg zijn en of ik wel de juiste richting opgegaan ben. Je kent het wel. Daarbij komt ook nog dat stemacteurs allemaal in dezelfde vijver vissen. Veel concurrentie zou je zeggen. Dus een oppepper van mijn kant is af en toe nodig.

Maar mijn stem is uniek

Jazeker, geen stem is zoals die van mij, dus van concurrentie kan ik niet spreken. Zo denk ik er trouwens nooit over: “concurrentie of conculega’s”.
Klanten, in mijn geval animators en videoproducers, zoeken naar iets specifieks, naar een bepaald geluid dat past bij de beelden, het verhaal of de branch.
Dus als men zoekt naar een vrouwenstem die rustig, helder en warm klinkt, dan komt men natuurlijk bij mij uit en niet bij mijn mannelijke collega.

Maar mijn doelgroep is breder

Je hoeft niet perse een professionele beeldmaker te zijn. Iedereen kan een voice-over inschakelen. Hier wat voorbeelden:

  • Antwoordapparaat bericht; huisartsen, tandartsen, privé-klinieken maar ook jij als zzp’r hebt er één. Wanneer een klant wordt doorgeschakeld naar jouw voicemail, dan moet de eerste indruk van jouw bedrijf stáán en geen ergernis opwekken.
  • Podcast trailer; die podcastaflevering, die spreek je natuurlijk zelf in. Maar als de trailer niet pakkend is dan zapt je luisteraar weg. De trailer door mij te laten inspreken geeft variatie en straalt professionaliteit uit.
  • Jouw promovideo; je kan een prachtige film gemaakt hebben, maar zonder sprekend uitnodigend verteld verhaal erbij, zal het niet blijven hangen bij je kijker.
  • Je tentoonstelling; je hebt tijd en geld besteed aan het opzetten van een expositie. Het is daarom fijn wanneer je bezoekers door een prettige stem door de tentoonstelling wordt begeleid.

Ja, je hoort ons overal! Begint het je te dagen dat je het geluid van stemacteurs in verschillende situaties kan horen?

Vernieuwen

Dat ik het voice-over vak echt heel leuk vind werd mij weer bevestigd toen ik een nieuwe stem-demo ben gaan opnemen.
Soms moet je vernieuwen en en daarom had ik besloten mijn demo te verjongen. Ik heb mij verder ontwikkeld en kan mijn stem weer net even anders aan je presenteren.
Ik ben onwijs goed en inspirerend gecoacht door Silvan Stoet. Een ervaren collega die bij mij de puntjes op de i heeft gezet, waardoor ik de luisteraar nog meer in het verhaal kan trekken. Makkelijk is het niet maar o, wat is het leuk om te doen. Het was heerlijk een duwtje in de rug te krijgen tijdens de coachsessie en de opname van de demo bij Silvan.

Voice-over Demo

Die komt eraan! Je kan het binnenkort beluisteren op mijn website. Ben je een videoproducer of maak je animaties, dan is de kans groot dat ik je zal bellen, want je wilt vast heel graag een nieuwe frisse stem voor je productie of animatie. En daarmee kan je meteen ook jouw voice-overbestand aanvullen. Zo hoef jij of je klant niet te gaan zoeken bij voicebookings bureaus, maar kan je deze zo uit je eigen stemacteur bibliotheek vissen. Scheelt je weer veel tijd en geld.

Mijn stem horen op Spotify

Om nog even door te gaan over vernieuwen, of het net even anders te gaan doen, heb ik een podcastkanaal gelanceerd “de reis naar ontspanning”. Met mijn stem breng ik ontspanning bij je met korte verhalen, geleide ontspanning, visualisatie en zelfs met muziek. Mocht je in de drukte van de dag je even terug willen trekken, dan kan dat met mijn podcastafleveringen.

Schroom niet contact met mij te maken.

Een voice-over nodig?

“Use My Voice if you want to Use A Voice”