microfoon

Waar kan je mijn stem herkennen

“Het een heeft de hulp van de ander nodig en beide werken vriendschappelijk samen.”― Horatius

Romeins dichter 65 v.C. – 8 v.C.

Ook al werk ik nog niet eens zo lang als voice-over, ik heb al heel wat mooie klussen gedaan. Je kunt mijn warme stem herkennen bij een jeugdpraktijk of beluisteren bij een petitie. En je hoort mijn stem bij een bedrijfsvideo van een accountants-adviesbureau en schoolprojecten. Medewerkers van Philips krijgen instructies in e-learnings die ik heb ingesproken. Met zo’n diversiteit aan voice over-opdrachten heb ik mijn vaardigheden verder kunnen opschroeven.

Dat geldt niet alleen voor het inspreken

Als perfectionist wil ik ook altijd dat de kwaliteit van de audio’s goed zijn. Het oor wil per slot van rekening ook wat! Zo heb onderzocht hoe zo’n geluidsbestand goed en vooral ook sneller kan worden bewerkt. Tijdens het hele proces van voice overs inspreken en de nabewerking van de audio werd het mij al snel duidelijk: dat kost dus veel tijd! Gemiddeld kan ik bij 1 uur inspreken nog eens 1,5 uur optellen voor de nabewerking. Gelukkig vind ik het computerwerk geen straf. En blijf ik plezier houden in het werk als stemacteur.

M’n stem is mijn instrument

En aangezien oefening kunst baart, blijf ik mijn stem voortdurend trainen. Ook voordat ik aan een nieuwe opdracht begin. Die stemtraining bestaat uit het zoeken naar het juiste tempo of de juiste cadans en een passende tone-of-voice laten horen. Ook het inleven in de tekst en het tekstbegrip vragen om een gedegen voorbereiding. Bij de opname zelf lees ik de tekst een paar keer ‘droog’. Ik zoek uit hoe ik bepaalde namen of woorden correct moet uitspreken en de tongtwisters er lekker uit kan krijgen.

Drie takes is meestal genoeg

Bij teveel takes wordt het lastig voor me de krenten nog uit de pap te halen. Uit de take selecteer ik fragmenten die ik wil gebruiken en luister hierbij heel kritisch naar mezelf. Vaak zitten er nuances in mijn stemgebruik, waardoor ik een bepaalde opname wel of niet gebruik. Veel tijd voor twijfelen is er niet; de audio moet ook nog bewerkt en daar gaat meer tijd inzitten dan het inspreken zelf.

Kennen wij elkaar al?

Wij hebben elkaar al eens ontmoet, via een netwerkevent, een koffiedate of via LinkedIn. Die persoonlijke gesprekken vind ik prettig. Zo leer je elkaar beter kennen. Soms blijft het bij een eenmalig treffen, een enkele keer hebben wij elkaar gefaciliteerd. Hoe fijn zou het zijn als we de persoonlijke ontmoetingen kunnen vervolgen in een duurzame samenwerking. Dan wil je weten wat een voice-over kost. Speciaal hiervoor heb ik een calculator op mijn website geplaatst. Hiermee krijg je een goede indruk van de kosten. Een op maat gemaakte offerte geeft je een nog beter beeld. Mail jouw aanvraag gerust naar mij.

Diana vs Boekingsbureau

Nu kan het zo zijn dat je via een voice over boekingsbureau naar een geschikte stem zoekt. Geen probleem natuurlijk. Maar wist je dat rechtstreeks met mij werken je zomaar 20% scheelt? Dit percentage komt bovenop de prijs wanneer je een stemacteur regelt via een boekingsbureau. Wil je onze eerdere ontmoeting voorzetten in een samenwerking of het bureau voor stemacteurs inruilen voor een meer persoonlijke touch? Neem dan contact met mij op, dan maken we een vervolgafspraak!

Een voice-over nodig?

“Use My Voice if you want to Use A Voice”